BBRIL beschermt

In onze tijd is veel licht anders dan vroeger. We zien inmiddels veel meer kunstlicht, vooral door schermen van telefoons, tablets en televisies. Natuurlijk licht heeft een compleet en evenwichtig spectrum. Kunstlicht kent grotere pieken in intensiteit en dan vooral in het blauwe spectrum.

Dit LED-licht wordt, in tegenstelling tot natuurlijk licht, niet gefilterd door ons netvlies. En dat is nu net het orgaan dat alles wat we zien moet verwerken.

Veel ‘blauw’ licht leidt dan ook tot staren, hoofdpijn, pijnlijke ogen, vermoeidheid of troebel zicht (en slapeloosheid). Anders gezegd: blauw kunstlicht – dat tot wel duizend keer intenser kan zijn dan natuurlijk licht – heeft een sterk ontwrichtend effect op het netvlies. De coating van de BBRIL filtert tot vijf keer meer LED-licht dan conventionele beeldschermbrillen en beschermt zo de ogen tegen ‘lichtvervuiling’.

BBRIL. Goed zien, beter zitten

De BBRIL heeft slim geslepen glazen die ervoor zorgen dat u steeds in een ergonomische houding blijft zitten, of u nu ver kijkt of op uw beeldscherm. Dus ook als u even met iemand praat hoeft u niet uw bril af te zetten of uw hoofd naar voren te buigen. De BBRIL is niet als beeldschermbril te herkennen: u kiest ‘m desgewenst met een modieus montuur dat het beste bij u past. Volgens de arbowet heeft u recht op een oogonderzoek als u met een computer werkt.

U mag uw werkgever hier dus om vragen. De BBRIL ook handig als u thuis achter een scherm zit. Uiteindelijk hebben u én uw werkgever er profijt van. Heeft u kinderen die veel op een scherm kijken? Dat is niet vreemd met de huidige gamecultuur en de vele social media. U kunt dan niet vroeg genoeg beginnen met het beschermen van hun ogen. Een BBRIL zorgt ervoor dat ze veel minder zwaar worden belast. De BBRIL is verkrijgbaar met vele modieuze monturen, dus ook voor uw kind is er een geschikte beeldschermbril.

BBRIL. De beeldschermbril met een visie

Preventie is een groot woord als het om werknemers gaat. Ziekteverzuim kost immers geld, net als een lagere productiviteit. Veel fysieke klachten bij werknemers worden veroorzaakt door de verstorende werking van de blauwe gloed in kunstlicht en een verkeerde werkhouding.

Want mensen kijken vaak een groot deel van de dag naar hun beeldscherm en iemand die minder goed ziet wisselt bovendien continu van houding. Zélfs als uw werknemers conform de arbonorm achter hun bureau zitten. De oplossing? Een beeldschermbril.

De BBRIL kan veel rug-, nek- en schouderproblemen voorkomen. De slim geslepen glazen filteren het blauwe licht en corrigeren over een grote afstand en zorgen er zo voor dat uw werknemer in een ergonomische houding kan blijven zitten. De BBRIL is verkrijgbaar alleen via onze web-shop (alleen voor particulieren) en voor bedrijven komen we op locatie volgens afspraak.

Als er in uw bedrijf een arboplan aanwezig is, dan is de BBRIL volledig aftrekbaar. Heeft u nog geen arboplan? Dan zorgen wij daarvoor. Zodat de BBRIL ook voor u enkel voordelen heeft.

BBRIL. De oplossing is dichterbij dan u denkt

Een multifocale bril, leesbril of helemaal geen bril zorgt voor vermoeide, pijnlijke ogen en een continu wisselende houding: steeds het hoofd voorover en naar achteren om te kunnen lezen, de continue blauwe gloed van het beeldscherm enzovoorts. Mensen die achter een beeldscherm zitten of minder goed zien zijn daarom geholpen met een beeldschermbril.  Bij BBRIL kunnen uw collega’s snel en eenvoudig hun ogen laten opmeten en eventueel een montuur uitzoeken dat bij ze past. BBRIL heeft alle gespecialiseerde kennis in huis, levert de service die u verwacht en garandeert een snelle levering. Voor bedrijven komen wij te plaatse voor oogmeting en keuze van montuur. Daarnaast kunnen via onze webshop 24/7 bestellen.

This post is also available in: Engels