08 okt 2017

Meten is weten

Deze week weer een hoop geleerd onder het motto: wie durft te vragen?

In de praktijk krijgt iedere Hr-manager, preventie medewerker te maken met de Arbo. Die regels dienen uiteindelijk een doel en dat doel bent U. Gezonde medewerkers zijn positief, productief en loyaal. Eigenlijk zou iedere Hr-gerelateerde manager op vrijdag moeten vragen:”hoe was je week en hoe voel je je”? Onmogelijk natuurlijk, maar hier een kleine tip die in de praktijk werkt.

Stuur eens een memo of enquête met de vraag hoe je medewerkers zitten, hoe ervaren ze het licht/lucht en hoe vaak hebben ze klachten? Om een voorbeeld te geven: medewerkers koppelen het feit dat ze nekklachten hebben niet aan hun gezichtsvermogen. We zien mensen in de meest vreemde houdingen achter hun pc zitten, omdat ze simpelweg niet goed zien. Met hun lichaamshouding stellen ze zo hun brandpunt scherp en dat is in de praktijk nooit een gezonde zithouding. 

Wij vragen wel hoe het gaat en horen veel informatie en advies vanaf de werkvloer. Op dit moment zijn we een groot project aan het afronden waarbij niet enkel het probleem “computerogen” is opgelost maar als side effect veel positiviteit naar het management is ontstaan omdat er naar de mensen is gevraagd en geluisterd.

bbril

In onze huidige digitale wereld met een diversiteit aan schermen is het dragen van BEELDSCHERMBRIL noodzakelijk.