Waarom-zakelijk

Wij helpen klachten verminderen en voorkomen

Het blauwe kunstlicht dat onze smartphones, tablets en computer uitstralen kan duizend keer intenser zijn dan natuurlijk licht. Zeker met de opkomst van LED-licht is de intensiteit alleen maar toegenomen.

Dit heeft een sterk ontwrichtende werking op ons netvlies. Veel ‘blauw’ licht kan leiden tot staren, hoofdpijn, pijnlijke ogen, vermoeidheid en/of troebel zicht. Dit wordt ook wel Computer Vision Syndroom (CVS) genoemd. Het syndroom verwijst naar de spanning op de ogen die ontstaat als u een computer langere tijd achtereen gebruikt. Volgens onderzoek zou vijftig tot zelfs negentig procent van de mensen die langer dan twee à drie uur aan een stuk aan een computer werken symptomen van Computer Vision Syndrome vertonen.

Lang beeldschermwerk zorgt ervoor dat onze knipperreflex afneemt en niet meer functioneert op een natuurlijk frequentie. In normale omstandigheden knipperen we tussen de 6 en 30 keer per minuut. Als je geconcentreerd naar een beeldscherm kijkt, verdwijnt die natuurlijke reflex om te knipperen soms bijna volledig. Je oog wordt zo minder bevochtigd en dat zorgt voor klachten.

Het LED-licht van beeldschermen komt ongefilterd door ons netvlies. De BBRIL beeldschermbrillen zorgen voor bescherming. De speciale coating van onze brillen filtert tot vijf keer meer LED-licht, dan de standaard beeldschermbrillen. Door het dragen van onze bril kunnen eventuele klachten bij uw medewerkers verminderen. Maar misschien nog wel belangrijker u beschermt de ogen van uw medewerkers op de lange termijn. Ook al hebben uw medewerkers nog geen serieuze klachten een bril van BBRIL kan helpen om schade en klachten in de toekomst te voorkomen.

Wij werken met zeer ervaren opticiens

Met onze jarenlange ervaring in de optometrie weten we dat een multifocale bril, leesbril of helemaal geen bril klachten kan geven bij computerwerk. De verkeerde bril kan zorgen voor een continu wisselende houding achter de computer. Om iets te kunnen lezen moet dan het hoofd steeds voorover en naar achteren worden gebracht. Dit kan klachten geven aan nek en schouders. Als uw medewerkers veel achter de computer werken en een bril hebben, dan is het aan te raden om een beeldschermbril op sterkte te laten maken. Maar ook mensen zonder bril hebben baat bij de glazen met onze speciale blauw licht filter.

Bij BBRIL vinden we dat we zuinig op onze ogen moeten zijn. Dat betekent dat we onze klanten met grote zorg behandelen. Onze ervaren en vakkundige opticiens komen ter plekke op kantoor of  de bedrijfslocatie langs om de oogmetingen bij uw medewerkers te verrichten. Daarna maken we met een groot oog voor detail de juiste glazen op maat. We hebben een grote selectie aan stijlvolle en zeer kwalitatieve monturen. Meer dan 45 verschillende. Voor heren en dames. Bescherming mag ook mooi zijn. U wilt natuurlijk dat uw medewerkers ook achter de computer met een beeldschermbril op er ook representatief uitzien.

Wij komen bij u langs op het bedrijf

We komen bij u langs om ter plekke naar de werkplek te bekijken en de ogen van uw medewerkers door te meten. Want ook de afstand tot een beeldscherm heeft invloed op ons advies. Zo kunnen we de ideale beeldschermbril aanmeten bij elk van uw medewerkers. Doordat wij bij u langskomen scheelt dit een hoop tijd en houden we mensen niet langer dan nodig van hun werk af. Als u de ogen van uw medewerkers tegen beeldschermgebruik wilt beschermen, dan moet zij hun beeldschermbril wel willen dragen. Comfort en een stijlvol montuur zijn dan belangrijk. Een prettige bril die mooi staat zet je immers vaker op. Daarom hebben we topkwaliteit monturen en een ruime keuze uit meer dan 45 modellen. Voor heren en dames. Zo is er een passende computerbril voor iedereen. Bij het inmeten nemen wij onze monturen mee, zodat eenieder z’n eigen montuur kan uitzoeken.

Wat zegt de wet

Volgens de arbowet hebben uw medewerkers recht op een oogonderzoek als zij met een computer werken. Uw medewerkers kunnen en mogen hier dus om vragen. Als er in uw bedrijf een arboplan aanwezig is, dan is de BBRIL beeldschermbril volledig aftrekbaar. Heeft u nog geen arboplan? Dan helpen wij daarbij. Zo heeft in zee gaan met BBRIL enkel voordelen. De kosten zijn volledig aftrekbaar en u krijgt er medewerkers met een hogere productiviteit voor terug. Minder nek- en schouderklachten. Beter slaapritme. Meer energie over na een dag werken achter de computer. Minder hoofdpijnklachten en concentratieproblemen. We komen graag bij u langs om u zelf te laten ervaren wat het effect van het dragen van beeldschermbril van BBRIL is.

SHOP NU UW BEELDSCHERMBRIL ONLINE